Back Ön itt van: Rovatok Rovatok Humini
2013. augusztus 09., péntek 10:28

Egy lájk, egy adag étel

Írta:

Nagy Dénes LÁjk

Mi lenne akkor, hogyha a „netes aktivizmus” révén valóban segíteni tudnál egy éhező gyermeken?

david knox

 

Talán nem túlzás azt állítani, hogy egy ország jövője a gyermekek jóllétén múlik. Egy adott ország gazdasági, szociális, társadalmi szerepvállalását ugyanis 15-20 évre előre meghatározza, hogy a gyerekek milyen körülmények között nőnek fel, hogy élethelyzetükből adódóan rendelkeznek-e olyan feltételekkel, melyek elengedhetetlenek jóllétükhöz, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy teljes, boldog, szerethető, kiegyensúlyozott, a világra nyitott életet éljenek.

2012. június 20., szerda 09:59

Otthontól távol

Minden nap, valahol a világon, gyermekek ezrei hagyják el otthonukat, mert az veszélyessé vált számukra. Ha otthon maradnának, akkor rosszul bánnának velük, az életük is veszélybe kerülne vallásuk, nemzetiségük, vagy akár szüleik politikai meggyőződése miatt.

2012. június 08., péntek 15:36

Legyőzhető betegségek

legyozhetobetegségekA legszegényebb gyermekeket sújtó halálos betegségek legyőzése óriási eredményekkel kecsegtet Az UNICEF új jelentésében a gazdagabb és a szegényebb sorsú gyerekek halandósági rátái között feszülő szakadék csökkentésének lehetőségeiről ír, különös figyelmet fordítva a tüdőgyulladásra és a hasmenéses járványokra, hiszen ezek okozzák a legtöbb halálozást az öt év alatti nehéz körülmények között élők körében.

2012. június 04., hétfő 09:55

Menedékjog nélkül a rendszerben

Írta:

kiseronelkulikiskoruMiközben minden évben több száz olyan gyermek lépi át legálisan vagy illegálisan Magyarország határát, akik nem kérnek menedékjogot, még sosem készült felmérés Magyarországon erről a rendkívül veszélyeztetett csoportról. Ezzel szemben, a menedékkérő kísérő nélküli kiskorú külföldiek kérdését, mind Magyarországon, mind számos más országban széles körben megvitatták, rámutatva a védelmükre létrehozott nemzeti rendszerek hiányosságaira.

childhandMikor 1989. november 20-án az ENSZ közgyűlése elfogadta az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, az azt ratifikáló országok azon túl, hogy betartják az Egyezményben foglaltakat és minden erejükkel azon lesznek, hogy élhető életet biztosítsanak a gyerekek számára, egyben azt is vállalták, hogy az erre irányuló törekvéseikről, intézkedésekről ötévente jelentést írnak.

1. oldal / 4

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.