Back Ön itt van: Rovatok Rovatok Ébresztő

 

Jó lenne egyértelmű igennel felelni a kérdésre, de a helyzet nem ennyire fekete-fehér. Az árnyaltságot egyrészt a világ földrajzi régióinak sokszínűsége okozza.

 

Az emberkereskedelem igen súlyos, az emberi jogok megsértésével járó bűncselekmény, amely nagyon sokszor kapcsolódik a szervezett bűnözéshez és az egyik legjövedelmezőbb bűncselekmény-fajta világszerte. Százezres nagyságrendű azoknak az embereknek a száma, akik áldozatul esnek az Európai Unión belüli vagy oda irányuló kereskedelemnek.

2014. július 08., kedd 21:19

Harc a vízért

Írta:

 

 

 

Az OECD szerint 2030-ra a világ népességének fele vízhiányos területen fog élni, így nem véletlen, hogy a vízért folyó harc már napjainkban elkezdődött. Közép-Ázsiában például gyakoriak az olyan konfliktusok, amelyekben a víz a főszereplő.

2014. március 01., szombat 19:05

Őslakosok állatkertekben?

Írta:

A késő 19. században, de még az 1950-es években is afrikaiakat – és néhány esetben amerikai őslakosokat – mutogattak kiállítva állatkertekben. A felvilágosodás előtti idők emléke már ugyan rég a múlt homályába veszett, az effajta kiállítások azonban egészen a 2000-es évekig tovább folytatódtak Európában, igaz, ekkoriban már csak olyanokat „állítottak ki”, akik önként jelentkeztek.

2014. január 28., kedd 14:03

Szexrabszolgának eladott lányok

Írta:

 

Kambodzsának egy bizonyos térsége világszerte ismert a szexkereskedelméről. Gyerekeket pénzért árulnak? Igen, sőt, nagyon gyakran maguk a szülők „adják el” őket. A CNN Szabadság Projektje Mina Sorvino díjnyertes színésznővel, emberi jogi aktivistával együtt nyomoz a térségben.

Frissdiplomások százai, akik a nonprofit szektorban szeretnének elhelyezkedni, kénytelenek szembesülni a ténnyel, hogy mennyire nehéz munkavállalóként bekerülni erre a területre. A fiatalok és az oktatás helyzetére fókuszáló szervezetnél dolgozó Charlotte Gerada, aki mindemellett a téma szakértője is, a Unite the Union szervezettel együtt végzett kutatást, melynek eredménye kimutatta, hogy szinte lehetetlen belépő szintű állást találni a nonprofit szférában vagy jótékony szervezeteknél. Sőt, arra is rávilágítanak, hogy a szektor egyik sajátos eleme a fizetés nélküli gyakorlat, amely csak kis mértékben jelent bármiféle előnyt a szervezetnek vagy a gyakornoknak.

1. oldal / 7

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.