Back Ön itt van: Rovatok Rovatok Civil
2014. szeptember 05., péntek 14:54

Foglaltház, másképp

Írta:

 

 

Vajon mit rejt belülről egy gyárépület? Miért élnek fiatalok és idősek foglaltházakban? Hogyan szerveződik a maastrichti vegán közösség? Milyen előnyökkel jár a vegán életmód? 

 

A Láthatatlan Egyetem egy egyetemistákból és fiatal felnőttekből álló, önkéntes alapon működő, nemzetközi nonprofit szervezet, akik életvezetési ismeretek elsajátítását segítő programokat szerveznek. P. Tóth Andrást, a szervezet alapítóját kérdeztük.

2013. október 11., péntek 00:13

Gólya – Találkozóhely a VIII. kerületben

Írta:

Hazánkban, de főleg Budapesten számtalan civil szervezet, társulás, szövetkezet működik, amelyek különféle témákkal foglalkoznak, de közös bennük, hogy mindannyian egy sokszínű lakóhely, valamint egy összetartó közösség megteremtéséért fáradoznak. E profil hatványozottan igaz a VIII. Kerületben található Gólyára is, amelynek üzemeltetői csapatát a múltról, jelenről és jövőről kérdeztem.

innovativVilágmegváltó ötlete mindenkinek lehet. Vannak ötletek, amelyek az ötletgazda magányosságában születnek meg, és vannak, amelyek csapatban. Az utóbbi sokkal esélyesebb arra, hogy Prezi, Kantaa vagy Rukkola váljék belőle. De ne szaladjunk ennyire előre!

2013. augusztus 15., csütörtök 22:00

Harc az antiszemitizmus ellen

Írta:

forbiddenNemrég nyilvánossá vált, hogy a Tett és Védelem Alapítvány megállapodott a magyar kormánnyal, hogy figyelemmel kísérjék a hazai antiszemitizmust. A szervezet vezetőjét, Bodnár Dánielt kérdezte a Humana magazin a megállapodás elméleti hátteréről, a várható gyakorlati megvalósításról, valamint arról, hogy a magyar jogszabályi és intézményi feltételek vajon optimálisnak tekinthetők-e a gyűlölet-bűncselekmények elbírálása során.

2012. november 02., péntek 00:00

Sport az (egyenlő) esélyért

Írta:

sporteselyertSzerencsére nem ritka, de nem is általános, hogy egy alulról szerveződő civil kezdeményezés talpon marad, és kitűzött céljait, akár anyagi források hiányában is véghezviszi. A Kiskunhalason működő, komplex rehabilitációs és integrációs feladatokat ellátó, önkéntes alapon működő Sport az Esélyért Egyesület, illetve annak vezetője, Molnárné Gép Anikó a sport- és rekreációs foglalkozásokkal lehetőséget biztosít fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű tagjainak, hogy túllépjenek azokon a „korlátokon”, amit a társadalom eléjük állított.

1. oldal / 4

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.