Back Ön itt van: Humana

Hogyan érzi magát két ember élete utolsó napján? Eszükbe jut-e minden egyes mozdulatról, hogy az az utolsó? Johanna Adorján tizennyolc év távlatából próbálja rekonstruálni nagyszülei utolsó napját.

Drogok kapcsán mindig eszembe jut egy szó: miért?!
Miért használnak kábítószert az emberek? Miért kezdik el?
Volt egy tanárom, aki azt mondogatta nekünk cinkos és egyben kétértelmű hangsúllyal, hogy „Ha nem vagy szomjas, akkor miért iszol?"
Mostanában sokat kell dolgoznom és alig jut időm magamra.
De ma kivételesen korán keltem fel, szeretnék feltöltődni életenergiával. Gyorsan elkészültem, hogy sétálhassak egy nagyot. Az idő gyönyörű. Érzem, ahogy a tavaszi napsütés simogatja a bőröm. Enyhe szellő csiklandozza az arcom. Már kezdek örülni, hogy erre a Földre születtem, ahol ilyen kedvező számomra minden, csak hajlamos vagyok elfeledni a nagy létharcban. Ám valami megtöri bennem ezt a kialakulóban lévő harmóniamagot.
A Humana emberi jogi magazin tartalmára a Creative Commons Nevezd meg! (Ne add el!) Így add tovább! 2.5 Hungary licenc alatt, amely lehetővé teszi az írások szabad másolását, terjesztését, bemutatását és előadását. Ennek pontos feltételei a következők:

Ne add el: Magán-, nonprofit- vagy oktatási célra felhasználhatók a CC-licenccel védett cikkek, a kereskedelmi célú felhasználásuk *külön engedélyhez kötött*.

A szerzőt meg kell jelölni: A cikkek felhasználása során a „Humana magazint” szerzőként meg kell jelölni. Szeretnénk kérni továbbá, hogy ne csak szövegesen tegyék ki a megjelölést, hanem helyezzenek el egy a Humana nyitóoldalára (http://www.humanamagazin.eu) mutató hivatkozást. Ezáltal követni tudjuk, hogy mennyien élnek az újfajta licenc által nyújtott lehetőséggel.

ISSN 2061-697X (nyomtatott)
ISSN 2061-6988 (online)

Adószámunk: 18028506-1-43

Számlaszámunk: 10700567-22747206-51100005 CIB Bank

 


Kapcsolat

email | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Alapító- főszerkesztő

Kertész Anna | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Munkatársak

Csiki Ingrid | Humana Filmklub | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Farkas Bálint | online szerkesztő | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Horváth Valéria | programajánló | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pénzes Éva | nemzetközi hírek | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szőnyi Kinga | videószekció vezető

Majsa Barbara | kultúra rovatvezető

Zámbó Eszter | önkéntes-koordinátor |  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Továbbá: Horváth Gabriella, Jászberényi Rita, Molnár Kriszta, Németh Gábor, Szegedi László

Fotósok: Bakonyi Zsuzsa, Jakab Magda, Lépold Zsanett

 

Komplex képzés

Zámbó Eszter | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kiadványszerkesztés, web

Belák Balázs | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Olvasószerkesztők

Erdős Zsuzsa | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

A weboldalt Belák Balázs és Rátonyi András készítette.

A Humana emberi jogi magazin tartalmára a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább!  2.5 Hungary licenc vonatkozik, amely lehetővé teszi az írások szabad másolását, terjesztését, bemutatását és előadását. Részletek 

A Humana emberi jogi magazin 2013-ban csatlakozott a Főszerkesztők Fórumához. A közösség irányelveit, melyeket munkánk során követünk, itt érheted el.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.