Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Afrika Ünnep
2010. máj. 18., kedd 00:36

Napi ajánló - Afrika Ünnep

Érdeklődsz Afrika iránt? Szeretnél többet megtudni, mint a híradások szalagcímei? Szeretnél árnyaltabb képet kapni a világ egyik legváltozatosabb kontinenséről?A világ minden táján ünneplésre és örömre ad okot a Nemzetközi Afrika Nap, amelyen az Afrikai Egység Szervezete megalakulásának (1963. május 25.) évfordulóját ünnepeljük.

Ez a szervezet Afrika hangja volt a nemzetközi porondon, a gyarmatosítás lezárásának szószólója, amely az afrikai kontinens fejlődését és békéjét eredményezte. Szeretnénk mi is méltó módon köszönteni az emberiség bölcsőjét és megmutatni, hogy a nehézségek és konfliktusok ellenére is megannyi szépség és boldogság lakozik az afrikai emberek szívében és kultúrájában. Fesztiválunkkal nem csak a már szinte unalomig ismételt küzdelmekre szeretnénk felhívni a figyelmet, hanem a kulturális különbségekből fakadó értékekre is.

A sokszínű programok közül néhány: "Kerekesszékkel Afrikában", gyermek rajzverseny, "Mit keresünk mi Afrikában?", plantain sütés, afrikai ruhabemutató, kerekasztal beszélgetés, Afrika bazár, civil stand, humanitárius turizmus és persze a kihagyhatatlan afrikai dobolás az Afrobreakz együttessel és zene.


Időpont: 2010. május 23., vasárnap 14:00 - 22:00
Helyszín: Tűzraktér, Budapest, VI. ker., Hegedű u. 3.


Bővebb információ:
www.afrikaplatform.hu
http://tuzraktar.hu/
http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Afrika-Unnepe-2010/120978901250175?ref=ts

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.