Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Bevándorló Budapest
2010. április 09., péntek 15:20

Napi ajánló - Bevándorló Budapest

Április 15-én jelenik meg magazinunk következő lapszáma, ami a bevándolás kérdéseivel is foglalkozik majd. Napi ajánlónk is ehhez kapcsolódik: Tóbiás Judit a Menedék Egyesület szerkesztésében megjelent Bevándorló Budapest könyvet mutatja be.

"A Menedék Egyesület jóvoltából kiadott Bevándorló Budapest című könyv (szerkesztői Kováts András és Rónai Gergely) abból a célból készült, hogy a sztereotípiákon túlmenően adjon ízelítőt a más kultúrákból érkező budapesti lakosok életéből. A könyv „utazásra” invitál minket, melyet Budapest utcáin sétálva élhetünk át. Amellett, hogy a fotográfia és az írás eszközével hívja fel a figyelmet a különböző kultúrák színességére, egyéni sorsokba is betekintést enged számunkra: egy-egy idegen földről érkezett lakos valós történetének elmesélésével érzékelteti, milyen az élet Budapesten, bevándorlóként. Tíz, nem európai uniós országból érkezett csoportról olvashatunk."

A cikket nemsokára megtaláljátok a friss Humanában. A könyv pedig ezen a címen érhető el.
És hallgassátok meg a bevándorló song-ot is.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.