Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Drognapló - országos irodalmi és drogprevenciós körút
2012. április 04., szerda 11:42

Drognapló - országos irodalmi és drogprevenciós körút

Rendhagyó országos irodalmi és drogprevenciós körútra indul Kubiszyn Viktor, a Drognapló című önéletrajzi-dokumentumregény szerzője. A májusban induló országos körút főbb állomásai Győr, Pécs, Szeged, Szolnok, Debrecen, Miskolc és Békéscsaba. A körút során a szerző ellátogat középiskolákba, helyi klubokba, kultúrházakba és könyvesboltokba.

A Drognapló 2011-ben jelent meg a Jószöveg Műhely Kiadónál. A turné szervezői (Juhász Anna irodalmi program manager, a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetője és Hercsel Adél irodalmi szervező) a könyvbemutatókon keresztül az irodalom és a drogprevenció egy igen különleges ötvözetét szeretnék minél szélesebb körben terjeszteni. A szerzővel való beszélgetés, könyv-elemzés és kérdés-felelet egyszerre lesz utazás egy már távolodó világba és beszélgetés hitről, drogokról, leállásról, irodalomról. A drogprobléma ma különösen aktuális. Továbbra is tabuként kezelik, pedig fontos beszélni róla, ráadásul a szerző egy igen izgalmas, olvasmányos, arcpirítóan őszinte könyv formájában tárta elénk saját élményeit.

Kubiszyn Viktor 1979-ben született Miskolcon. A kétezres évek elején filmes újságíró, filmkritikus. 1995-2002 és 2005-2009 között aktív kábítószerfüggő, a köztes időben bázisdrogja a film és a filmről írás volt. 2003-2004-ben a filmhu moziportál rovatvezetője, 2005-ben a Filmvilág folyóirat szerkesztője, majd rövid ideig az Index munkatársa. 2003-2006 között a Tilos Rádió Free Cinema című műsorának egyik szerkesztő - műsorvezetője. Könyvei: Filmflesskönyv (egybegyűjtött filmes írások, Underground Kiadó, 2011), Drognapló (Jószöveg Műhely Kiadó, 2011)

„Lehet, hogy vezeklésnek tűnik, de a Drognapló inkább számvetés jellegű számomra. A vezeklés állandó bűntudatot feltételez, és nekem a drogokról való leállás és a megtérés egyik kulcsmomentuma a bűnbocsánat megélése volt. A könyv megírását éppen ezért nem tartom spirituális értelemben vett vezeklésnek, ez egy dokumentumregény. ...Szerepet játszott az elvállalásban, hogy ez egy missziós értékű dolog. De csak menet közben éltem meg érzésszinten, hogy a Drognapló a sorstársaim számára is hasznos lehet, ha ilyen formában is hírt adunk magunkról." (Kubiszyn Viktor)

Szakmai partnerek: Hadik Irodalmi Szalon, Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia,

MRE KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Otthona

Támogató: Welt 2000 kft.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.