Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Filmvetítés + Beszélgetés a Halálbüntetés Elleni Világnap alkalmából
2011. október 10., hétfő 01:00

Napi ajánló - Filmvetítés + Beszélgetés a Halálbüntetés Elleni Világnap alkalmából

Filmvetítést és Beszélgetést tartunk a Halálbüntetés Elleni Világnap alkalmából az Amnesty International Magyarország irodájában. Várunk mindenkit szeretettel, akit érdekel a halálbüntetés kérdése. Egy izgalmas filmet fogunk megnézni Kevin Spacey főszereplésével. Gyertek el, mondjátok el véleményeteket és hallgassátok meg kampánykoordinátorunkat, aki beszélni fog az Amnesty International kampányáról és eredményeiről.

Időpont: okt. 10. 18:00

Helyszín: Amnesty International Magyarország

Bp. Rózsa u. 44. Emelet: II. Kapucsengő: 15-ös

Jó, ha tudod:

Az Amnesty International minden esetben, kivétel nélkül ellenzi a halálbüntetést, legyen az Egyesült Államokban vagy Iránban, mert azt az emberi jogok súlyos megsértésének tartja. Nemrég sokan csatlakoztatok hozzánk, mikor Troy Davis-ért küzdöttünk. Az ő kivégzését sajnos már nem tudtuk megakadályozni, de ahogy ő is kívánta, folytatjuk küzdelmünket. Jelenleg is több m int 17 ezer ember van halálsoron világszerte. Sokan közülük nem megfelelően lefolytatott bírósági eljárás vagy kínzás révén kicsikart vallomás miatt kerültek oda. Kína több embert végez ki évente, mint az összes többi állam a világon. Iránban Troy Davis kivégzésével egy időben egy tinédzsert akasztottak fel a nyilvánosság előtt. Fehéroroszország pedig az egyetlen olyan állam Európában, ahol még mindig vannak kivégzések.

Ha szeretnél nekünk segíteni a halálbüntetés globális eltörléséért folytatott küzdelmünkben, vagy csak beszélgetni szeretnél olyan kérdésekről, hogy 'hogy jön a halálbüntetéshez a kínzás?", „miért érdemli meg egy gyilkos, hogy éljen, mikor áldozatának nem adatott meg ugyanez a kiváltság?", „megelőzhető-e ártatlanok kivégzése?" - akkor gyere el, nézz filmet, és beszélgess velünk!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.