Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló …és a zsidók?
2011. október 09., vasárnap 19:44

…és a zsidók?

Kortárs képzőművészeti kiállítás nyílik a Magyar Zsidó Múzeumban október 5-én 17 órakor. Baglyas Erika – Baglyas Gyuri, Bak Imre, Birkás Ákos, Böröcz András, BORSOS LŐRINC, Bukta Imre, Erdély Miklós, Fehér László, Gazdag Péter, Harasztÿ István (Édeske), Klimó Károly, Kósa János, Lóránt János Demeter, Nemes Csaba, Neuberger István, Pauer Gyula, SI-LA-GI, Valkó László és Várady Róbert alkotásai december 5-ig láthatók.

A projektből külön ajánlanánk Baglyas Erika és Baglyas Gyuri a kiállítással azonos című, negyven perces, angol feliratos videófilmjét, amelyről így írnak a készítők:

Budapest különböző kerületeiben járókelőket kérdeztünk meg arról, hogy mi a véleményük egy kérdéssel kapcsolatban. Arra kértük őket, röviden foglalják össze mondanivalójukat, amelyet mikrofonnal rögzítünk, miközben a kamera csak a cipőjüket filmezi. Kortól, nemtől, társadalmi, nemzeti, vallási és etnikai hovatartozástól függetlenül szólítottunk meg embereket. A megszólítottak körülbelül fele nem kívánt részt venni a közvélemény kutatásban. Akik válaszoltak, azok véleményét szelekció nélkül tesszük közzé. Az interjú során egyetlen kérdést tettünk fel: Ön szerint milyen ma Magyarországon zsidónak lenni?

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.