Nyomtatás
2011. szeptember 23., péntek 14:37

Napi ajánló - Kutatók éjszakája

Ma este 7-től hang, zene és tudomány az Európa Pontban a Kutatók éjszakája alkalmából! Multimédia performansz workshop a Pécsi Tudományegyetemmel, hangszobrász kiállításmegnyitó, beszélgetés Grandpierre Attilával Bartók és a természettudományok viszonyáról, utána pedig kísérleti jazz koncert. Minden program ingyenes!

19:00 Multimédia performansz workshop műhelybemutató az Európa Pont és a PTE-MK Média- és Alkalmazott Művészeti Intézete szervezésében

20.00 Bolcsó Bálint hangszobrász kiállításának megnyitója

Interaktív "hangkiállítás", ahol a látogatók hétköznapi tárgyak és saját hangjuk segítségével hozhatnak létre komplex zenei struktúrákat. A létrejövő; hangzó folyamat alakításában véletlen-algoritmusok és valósidejű; internetes források is részt vesznek, így a születő; hangzóanyag minden esetben egyedi és megismételhetetlen.

20.30 Grandpierre Attila: Bartók Béla népzene-felfogásának jelentősége a természettudomány legújabb eredményeinek fényében - beszélgetés

22.00 rubik.erno.trio kísérleti jazz koncert

Az egy éve alakult együttes free jazz-t és improvizált zenét játszik – ad hoc groove-okkal és elektronikus hangzásokkal fűszerezve. Egyaránt nyitottak az absztrakcióra és a mindennapi élet "talált tárgyainak" játékos beemelésére. Legfontosabb azonban számukra a közös lélegzet és a pillanat sodrása, ami mindent eldönt.

FB event

 

Kapcsolódó elemek