Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Önkéntesség arcai filmfesztivál
2011. szeptember 09., péntek 21:10

Napi ajánló - Önkéntesség arcai filmfesztivál

Tavaly decemberben kipróbáltuk, hogy milyen tematikus filmfesztivált rendezni és a tapasztalat az, hogy: JÓ! Az Európai Önkéntesség Éve ismét remek apropó ahhoz, hogy egybegyűjtsük a már létrejött és eddig talán nyilvánosságot sem kapott mozgóképes alkotásokat és egy új nézőpontból közelítsünk hozzájuk. A téma és a filmes megvalósítás egyformán érdekes számunkra. Szeretnénk sok remek filmet látni, beszélgetni a Docuartban szeptember utolsó napjaiban!

Szóval, a fesztivál időpontja: 2011. szeptember 28/29/30. Kövessétek a fejleményeket a honlapon! Mostantól sűrűn jelentkezünk!!

Mi jut eszedbe, ha ezeket a szavakat hallod? Segítség, kreativitás, sokoldalúság, közösség, tudás, szabadidő, önismeret, szolidaritás, bizalom, lehetőség, változás, fejlesztés, aktivitás, demokrácia, ismeretség, munkalehetőség...

Nem biztos, hogy az önkéntesség lesz az első, ami beugrik, de ha azt mondom ÖNKÉNTESSÉG, akkor biztos azonnal sorolod....

Az Önkéntesség maga a változatosság, vagy mi szeretnénk kihozni magunkból a sokszínűséget, netán a feladat jelent kihívást? Akármelyik oldalról közelítjük meg az önkéntességet, motiváció szempontjából a „jó érzés" élménye az egyik legfontosabb érv, amitől önkéntességre adjuk a fejünket itthon is és egyre többen külföldön is. Fontossá vált, hogy segítsünk másoknak és az is lényeges szempont, hogy közben szakmai tudásunk is gyarapszik és nem mellékesen saját tudásunkkal gyarapítunk másokat!

Ha voltál valaha önkéntes biztosan szeretnéd megosztani másokkal az élményeidet! Ha civil szervezet képviselője vagy, büszke lehetsz, hogy mennyi segítő kéz vesz körül!

Idén, az Önkéntesség Európai Éve kapcsán kiemelkedő figyelem övezi ezt a tevékenységet! Az Európai Unió 1983 óta rendezi meg a különféle témákra koncentráló „Európai Éveket". A 2011-es dátum azért is fontos mert éppen tíz éve, 2001-ben rendezték meg az önkéntesség nemzetközi évét!

Nem baj, ha sírunk, nem baj, ha nevetünk! Lássuk!

Az önkéntesség minden területéről (legyen az kultúra, sport, oktatás, egészségügy) várunk filmeket, amik amatőr vagy profi szinten, de a filmkészítés igényességével rögzítik az önkéntesség szellemisége és a cselekvés szándéka ihlette pillanatokat!

A fesztivál helyszíne a DocuArt Filmművészeti Központ, ahol ebből az alkalomból szakmai programokkal is várjuk az érdeklődőket!

A fesztivál időpontja: 2011. szeptember 28/29/30.

Nevezési határidő: 2011. szeptember 16-a, 23 óra 59 perc (az online nevezési lap kitöltésének és a DVD kópiák póstára adásának határideje)

Az aktivitást ti hozzátok! Mi is mindent beleadunk!

Gyere és nevezz!

A Fesztivál versenyprogramjába magyar produkciók nevezhetnek 2007 és 2011 között készített filmekkel. Határon túli magyar műhelyek filmjeit is várjuk!

A filmek versenyeznek! A fesztivál díjait neves szakemberekből álló zsűri ítéli oda a legjobbnak tartott filmeknek.

A nevezéshez szükséges:

- az elektronikus adatlap hiánytalan kitöltése

- az alkotás benyújtása 1 db DVD mellékleten

(tetszőleges műfajú és hosszúságú mozgóképes alkotások szabványos „DVD Video" formátumban)

- 1 db portrékép a rendezőről (nem kötelező)

- 1-3 db jelenetfotó a filmből (nem kötelező)

A nevezés díjtalan. Egy alkotó maximum két filmmel indulhat. (15 percnél rövidebb munkákból több is küldhető.) Minden nevezett filmet bemutatunk.

A DVD-ket postán várjuk a következő címen: Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány, 1461 Budapest, Pf. 64.

A kópiák személyesen is leadhatók munkanapokon 10-18 óra között a DocuArt Filmművészeti Központban (1092 Budapest, Erkel u. 15.)

Bővebb infó

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.