Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Menekültek Világnapja
2012. június 20., szerda 12:14

Menekültek Világnapja

unhcrMinden évben a Menekültek Világnapjához kapcsolódóan az UNHCR különböző eseményeket szervez, azzal a céllal, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a menekültek helyzetére, és képviselve érdekeiket biztosítsa a számukra nélkülözhetetlen támogatást.

Az UNHCR közép-európai képviseletei, együttműködve a kormányokkal, civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel és üzleti partnerekkel szintén a rendezvények széles skálájával készültek, beleértve a kulturális esteket, nyilvános vetítéseket, fotókiállításokat és más figyelemfelkeltő eseményeket, a helyi és a nemzetközi sajtó támogatásával.

Június 20-án világszerte megemlékezünk a menekültekről és biztosítjuk őket támogatásunkról, tiszteletünkről, és bátorítjuk őket küzdelmeikben. Az UNHCR szilárd meggyőződése, hogy egy személy, akinek menekülnie kell az üldöztetés elöl, is túl sok.

 

 

Az UNHCR a Világnap alkalmából "Menekülni vagy maradni? - Dilemmák és döntések" címmel kerekasztal-beszélgetést rendez Budapesten, az Európa Pontban. Önt is hívjuk és várjuk, vegyen részt a rendezvényen, amelynek részletes meghívóját itt olvashatja.

 

foto: UNHCR

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.