Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Európa
2014. június 21., szombat 13:49

"Made in Europe", avagy NEM etikus ruházat

A Clean Clothes Compny jelentéséből kiderült, hogy a Hugo Boss, a Zara, az H&M és más ismert divatházak az olcsó, kelet-európai munkaerőből is profitálnak. A szervezet szerint Kelet-Európában mintegy 3 millió munkás dolgozik létminimum alatti bérért nyugat-európai világmárkáknak. A civilszervezet felmérése rácáfol arra a tévhitre, miszerint a ruhadarabokon olvasható „Made in Europe” azt jelentené, hogy a termék tisztességes körülmények között készült.

2013. július 12., péntek 09:52

Vallomás, hibák és súlyos következmények

válság hibák kocsis anita

A Nemzetközi Valutaalap(IMF) június elején Washingtonban közzétett jelentésében elismerte, sorozatos hibákat követett el Görögországgal szemben az elfogadott mentőcsomagot illetően. Azonban a felelősség ugyanúgy terheli az Európai Unió szerveit, az Európai Bizottságot és az Európai Központi Bankot is. Brüsszel tagad.

2013. máj. 28., kedd 00:00

Miért kell mindkét szülő?

Írta:

ketszuloKísérleti eredmények azt mutatják, hogy a gyermekek idegsejt-képzését és - fejlődését befolyásolja, hogy egy- vagy kétszülős családban nevelkednek. A gyermekkori környezetnek olyan hosszú távú következményei vannak, amik a felnőtt viselkedésben is megjelennek, sőt bizonyos jegyek még a második generáció fejlődésén is megfigyelhetők. A kiváltott hatás ráadásul nemenként eltérő.

2013. máj. 17., péntek 16:41

Ablak a világra

Írta:

AblakavilagraLaura Bates egy éve, 2012 áprilisában azzal a szándékkal hozta létre az Everyday Sexism nevű honlapot, hogy a nők a különféle, nemi előítéletekből fakadó és zaklatással kapcsolatos tapasztalataikat megoszthassák egymással és az egész világgal.

heroinNéhány európai kormány azt állítja, hogy a heroinszívás legalizálása csökkentené a végzetes túladagolások arányát. Bár első hallásra rémisztőnek tűnhet az ötlet, Norvégiában elszántan küzdenek a cél megvalósításáért.

pussy
Az orosz feminista punk zenekar, a Pussy Riot két tagja már több mint egy éve ül a rács mögött huliganizmus miatt, pedig csak megzenésített formában adtak hangot a véleményüknek.Egy-egy ilyen eset után hogy merjen az ember véleményt nyilvánítani egy 21. századi jogállamban?

1. oldal / 4

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.