Back Ön itt van: Hírek Hírek a nagyvilágból Afrika
2013. július 22., hétfő 22:00

Nigéria, az olaj vonzásában

Írta:

Shell-NigeriaNem volt kedvező az előző hónap a Shellnek, a június 19-én bekövetkezett robbanás és az azt kísérő tűz miatt indult nyomozás az üzemanyag-óriás ellen, Nigériában. Az eset Rivers államban, Bodoban történt, ahol már nyolc Shell beszállítót tartóztatott le a nigériai biztonsági szolgálat, mint gyanúsítottakat. A bekövetkezett katasztrófa azonban komoly kérdéseket vet fel a Shell üzleti gyakorlatára vonatkozóan. Az Amnesty International a Gáz- és Olajkiömlés Elleni Nigériai Nemzeti Koalícióval (NACGOND) közösen, független vizsgálatot szorgalmaztak.

senegalwomenNincsen téma megkötése az első afrikai nemzetközi talk shownak, amiben Redi Tlhabi érdekes, inspiráló személyiségekkel beszélget a világ minden tájáról. Ezen a héten a South2North műsorban Redi témája az anyák egészségi állapota volt és annak hatása a gyerekeikre, a nőkre és a közösségekre, ahol élnek.

2013. június 14., péntek 06:40

Az albínó Teréz anya

Írta:

Martha Mganga 1Martha Mganga elszántan küzd sorstársai, az albínó emberek jogaiért Tanzániában. Élete értelme, hogy a társadalom számkivetettjeit gyámolítsa.  Mély vallásossága miatt Martha nővérnek szólítják, és tevékenységét Teréz anyáéhoz hasonlítják.

2013. máj. 30., csütörtök 00:00

Orvosi csoda: A kolera áldozatainak megmentése

Írta:

kolera
A kolera
az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a fejlődő világban évente 3-5 millió ember életét veszélyezteti.

2013. március 22., péntek 10:16

Átok vagy áldás a modernizáció?

lagos
Badia, Lagos híres nyomortelepe egyik napról a másikra tűnt el a föld felszínéről. A kormány elrendelte ugyanis, hogy a területen lévő tákolt kunyhókat le kell dózerolni, hogy megkezdhessék az új lakóházak építését. A cél meghatónak tűnhet, de mi lesz így a több ezer hajléktalanná vált család sorsa?

2012. november 29., csütörtök 00:00

Megrendült identitás

Írta:

carrier indiewireStatisztikai adatok szerint 2010-ben kb. 3 és fél millió gyereknek kellett együtt élnie HIV-vírussal, valamint közel 400 000 gyermek fertőződött meg újonnan. Maggie Betts A vírusgazda c. filmjében  azokat a lelki- és testi megpróbáltatásokat mutatja be, amin a HIV-fertőzött anyák mennek keresztül azért, hogy legalább születendő gyerekeiket megóvják a betegségtől. A film középpontjában a 28 éves Mutinta áll, aki személyes problémáit félre téve elszántan harcol azért, hogy gyermekének sorsa ne pecsételődjön meg már a születésekor.  

1. oldal / 7

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.