Back Ön itt van: élhető

Élhető?

Mostanában sokat kell dolgoznom és alig jut időm magamra.
De ma kivételesen korán keltem fel, szeretnék feltöltődni életenergiával. Gyorsan elkészültem, hogy sétálhassak egy nagyot. Az idő gyönyörű. Érzem, ahogy a tavaszi napsütés simogatja a bőröm. Enyhe szellő csiklandozza az arcom. Már kezdek örülni, hogy erre a Földre születtem, ahol ilyen kedvező számomra minden, csak hajlamos vagyok elfeledni a nagy létharcban. Ám valami megtöri bennem ezt a kialakulóban lévő harmóniamagot.

Amint lelépek a járdáról, egy mellettem elhajtó kocsis pont elém dobja ki az ablakon az égő cigarettacsikket. Lenézek a csikkre, mely fehéres füstcsíkot kanyarint a kék ég felé. A szűrője azonban nikotin sárgán jelzi, hogy az egészséghez köze sincs ennek az élvezeti cikknek. Nem is értem, hogy lehet azt élvezni, ami nemcsak rákot okoz, de még ráadásul a levegőt is szennyezi, amit rajtam kívül még jó néhány millióan belélegeznek ezen a bolygón. Sajnálva a nikotinvérű kocsist tovább ballagtam, mert úgy döntöttem ma nem ronthatják el a napomat.
Töltésre, frissességre, jótékony energiákra vágyom... a madarak csicsergésére és a napsugarak végtelen erejére.
Körbenézek, rügyező fák kacérkodnak a szemeimmel, szinte bizsereg a táj az újraéledő természet izgalmaitól. Megszomjaztam, ezért a helyi bolt felé vettem az irányt. Mit látok a bolt előtti réten? Egy óriási szemétkupacot. Nagyon szép színesek az eldobott sörös üvegek és chipses zacsik, de valahogy elveszi a kedvem a boltozástól. Miért dobják ezeket ide? Mire is való a kuka? Csak nem dísznek áll minden megállóban?
Kissé felháborított, hogy egy zöldellő rét, virágok helyett, hulladékairól hagy bennem emléket. A lustaság vagy a nemtörődömség az oka annak, hogy az ember nem képes eljutni a szemetesig? Oh, egek! Nem, akkor sem rontja el a napom az, amit látok, hiszen van, aki észre sem veszi. Tovább sétálok én is, biztos lesz valami szép a kertes övezetben, amit megcsodálhatok, és vizuális látványától jobb kedvre derülök.
BRRRRRRR- Egy motoros száguld a főúton, legalább kétszázzal... a hangja felébreszti bennem a még alvó és álmodozni akaró lelket.
- Ébredj ez a valóság!!! Zaj,kosz,város,bűz...közlekedés...diszharmónia...
Ha harmóniára vágysz, hunyd be kis szemed és képzeld el, hogy nem itt vagy.
Mert itt drágám, mindent találtál az elmúlt egy órában csak azt nem, amire vágysz...
A benső hangra hallgattam és hazamentem. Szomorúan és kiábrándultan.
Mit tehetnék? Hogy rájöjjek a válaszra, feltettem a kedvenc lemezem:
A „Madárcsicsergést"...
Tovább a kategóriában: Drogok és gondolatok »

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.