Back Ön itt van: Egyesület Humana Egyesület

Humana Egyesület

A Humana Egyesület 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy kiálljon az emberi jogok elismerése és megismertetése mellett Magyarországon. Az egyesület a következő célokért küzd: a társadalmi különbségekből fakadó konfliktusok enyhítése, a közösségi felelősségvállalás erősítése, valamint szemléletformálás és kulturális értékteremtés elősegítése. Az egyesület tagjai mind önkéntesek, akik anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat a szervezetben.

Az egyesület céljait az alábbi tevékenységeken keresztül valósítja meg:

  • az ingyenes Humana emberi jogi magazin kiadása,
  • workshopok szervezése oktatási intézményekbe,
  • a Humana Magazin lapszámaihoz kapcsolódóan programok szervezése (felolvasóestek, interaktív emberi jogi foglalkozások, kerekasztal beszélgetések, előadások),
  • havi rendszerességgel emberi jogi filmklub és ehhez kapcsolódóan szakértők bevonásával kerekasztal-beszélgetés rendezése,
  • emberi jogi, társadalomkritikai, közéleti műsor készítése heti rendszerességgel a Tilos Rádióban Kontúr címmel.

Hosszú távú céljaink

Humana Egyesület távlati céljai között szerepel, hogy a pályakezdő, munkakereső, hátrányos helyzetű, illetve a non-profit szektor, az emberi jogok és a média iránt érdeklődő fiatalok elhelyezkedését segítse egy képzési projekt által, továbbá, hogy az európai fiatalok felé is nyisson, amit egy regionális sajtóiroda megvalósításával kíván elérni.

Olyan képzési modellt kívánunk kialakítani, melyet a későbbiekben a média területén hosszabb ideje dolgozók is igénybe vehetnek, ezáltal felfrissítve és bővítve ismereteiket az emberi jogokról, a civil szféra tevékenységéről és a média újkori követelményeiről.

Hosszú távú célunk továbbá, hogy egy európai szintéren jelentős emberi jogokkal és a civil szférával foglalkozó sajtóközpontot állítsunk fel, ahol a regionális hírek mellett a nemzetközi eseményekre is kitekintést nyújtanánk. Tevékenységünkkel a civil szervezetek munkáját is segítenénk, és erősítenénk az együttműködést a non-profit szektor képviselői között országos és európai szinten egyaránt.

Bővebben itt olvashat terveinkről, történetünkről és eddig megvalósult eredményeinkről.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.