Back Ön itt van: Rovatok Rovatok Ember

 

Olyan időkben, amikor az újságírást annyi helyen támadják – Egyiptomban, Pakisztánban, Burmában, hogy csak egy párat említsünk –, jó hír, hogy olyan könyvek kerülnek kiadásra mint pl. a Global Muckracking: 100 Years of Investigative Journalism from Around the World (New Press, 2014. augusztus), amely az oknyomozó újságírás legutóbbi száz évének történelmét mutatja be.

 

2014. augusztus 09., szombat 14:40

Kiáltvány a jövő városáért

Írta:

 

A városkép a radikális átalakulás szélén áll, így még sohasem volt ilyen fontos, hogy a várostervezők, az építészek és a vezetők egyaránt figyelembe vegyék azokat az új módszereket, amelyek segítségével a jövőben alkothatnak.

2014. március 26., szerda 14:22

Bőrszín, állampolgárság és termékenység

Írta:

A béranyaság évtizedek óta ismert fogalom, azonban a módszer napjainkban már inkább egy iparág részének tekinthető, mintsem egy jóindulatú cselekedetnek, amellyel meddő párokat segítenek abban, hogy gyermekük születhessen.

2013. július 29., hétfő 11:47

A hazug és őszinte költő

Írta:

jonastamas bw„…tulajdonképpen nem tudom elmondani, hogy ki vagyok. De amit kezdesz velem, az leszek én. Lehetőség vagyok számodra.” – Jónás Tamással beszélgettem identitásról, elfogadásról, és arról, hogyan lehet megállítani a zuhanást.

4
Orsós János, az Ámbédkar Iskola fenntartója azt mondta Turay Balázs fotóiról, hogy ezek az első képek, amelyek igazán az iskola tanulóit, az ott dolgozókat mutatják be. Nem a szegénységet, amiben élnek, az elesettséget, a düledező házakat, a cigánygyereket, ahogy folyik az orra, és fázik.  A képekből a Bálint Házban nyílt kiállítás. A fotós, Turay Balázs az Ámbédkar Iskolában az Amnesty International képzésein, az emberi jogi táborban kezdte el fotózni az arcokat. A képek gyűltek, tervek jöttek, március végén pedig megnyílt a kiállítás. Hogyan fonódik össze a fotós, az emberi jogokkal foglalkozó szervezet és a borsodi telephelyeken működő iskola élete, erről beszélgettünk Turay Balázzsal.

2013. április 05., péntek 22:00

Fiatalok, kreatívak és vállalkoznak

Írta:

vasvero2
Két tehetséges fiatal, Kulcsár Bence és Buti Zsófia 2013 januárjában Vasverő néven vállalkozást alapítottak, hogy megmutassák, a kovácsoltvas termékek lehetnek tradicionálisak és innovatívak egyszerre.

1. oldal / 4

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.