Back Ön itt van: Rólunk Rólunk máshol

sz13042482Képzésen és tapasztalatcserén alapuló programon vehettünk részt mi, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem újságíró szakos diákjai a magyarországi Humana Egyesület szervezésében. A program célja a tolerancia és szolidaritás képességének fokozása, ugyanakkor a részt vevő fiatalok a tréningen tanultak segítségével növelhessék álláskeresési esélyeiket a munkaerőpiacon, használható szaktudást szerezzenek médiáról, az emberi jogokról és a civil szféráról. A projekt első állomásán a Kós Károly tervei alapján készült sztánai Riszeg Ház vendégszeretetének örvendhettünk.

Copy of DSC08625
Nevetés
, tanulás, macskák, sudoku, kávé, filmek... Talán ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni a Sztánán töltött képzéshétvégét, április 12. és 14. között. Összesen nyolcan vettünk részt, mind az újságírás szakról, és sok olyan ismerettel gazdagodtunk, amely előnyünkre válhat majd a jövőbeli szakmánkban (ha jó úton haladunk tovább).

humanalapok
Egy legutóbbi ATV-s műsorban a Humana új lapszámának tartalmát (a bűnbakképzés) Ceglédi Zoltán politikai elemző említette meg (akivel egy szép és hosszú interjút találhattok a "bűnbakos" Humanában).  A videó itt érhető el. A lapszám pedig innen letölthető.

kozodlogoHetedik alkalommal tartották meg a KÖZÖD! Önkéntes Fiatalok Napját. Az akcióra mindig április 3. hétvégéjén került sor, csakúgy, mint a világ több mint 100 országában. A cél: ráirányítani a közfigyelmet az önkéntesség, a közösségi szolgálat, és a fiatalok aktív társadalmi részvételének fontosságára. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) egy divatbemutató keretében mutatott be 21 nem mindennapi fiatalt és 21 ügyet, amelyet képviselnek. Kertész Annát, a Humana Magazin főszerkesztőjét, a Klubrádió Szerepvállalás műsorának készítője, Bíró Bori kérdezte.

Humana a Bolhacirkuszban by humanamag

 A Bolhacirkusz utolsó adásában Sós Eszterrel, a Humana főszerkesztő-helyettesével beszélget Hajós András. Hiányozni fogtok bolhák!

A Humana szerkesztősége szeretne olyan világban élni, ahol az emberi jogok érdekesebbek, mint a gasztronómia és a divat. Ebben a világban így reklámoznánk magunkat:

Humana spot by humanamag

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.