Back Ön itt van: Programok Legyél Te is tudósító! Demokrácia – Horváth Kriszta szemében
2011. november 10., csütörtök 08:00

Demokrácia – Horváth Kriszta szemében

 

A Legyél te is tudósító! játékunk novemberi harmadik helyezettje Horváth Kriszta lett, akinek ezúton is gratulálunk nyereményéhez, a Magvető, a Nyitott Könyvműhely és a Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomaghoz. Krisztát a „Demokrácia az én szememben” téma késztette alkotásra.

Horváth Kriszta fotóinak elküldése mellett ezt írta nekünk levelében:

 „Köszönöm, nagyon megmozgatott a téma, a helyzet. Hihetetlen, hogy egy fotópályázat egy kép beküldése, kiválasztása, elkészítése hogy a belső kép találkozzon a külső képpel mekkora belső munka. Nagyon élvezem! Hegyeket mozgat meg itt belül!

A két fekete-fehér alapkép a Szabadság téri szökőkútban készült fürdőző gyerekekről. Majd bevillant, hogy ugyanezen téren történt az MTV székház ostroma is. Ezt egy intenzív vörös árnyalatú nonfiguratív kép jelentette nekem, a képen keresztbe átfutó darabos fénycsíkkal. Érdekes, hogy mindkét kép helyszíne ugyanaz, a történés pedig mennyire végletes. Szabadság, gyerekek, vörös izzás, feszültség. Ezt a két kép exponáltam egymásra. Úgy érzem a demokrácia is ez. Azt érzem, hogy a demokrácia egy közös keresés, nem pedig egy nyugalmi állapot. Kitűzhetünk célul elképzeléseket, de a demokráciában résztvevők szándékát egy irányba terelni, megvárni a mindenki számára kellemes elhelyezkedést, nem katarzis mentes.”

Itt láthatjátok Kriszta harmadik helyezést érő fotóját. Köszönjük a munkáját és, hogy megosztotta velünk gondolatait!

horvth kriszta 2011.10.28. demokrcia az n szememben 1

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.