Back Ön itt van: Programok Legyél Te is tudósító! Legyél te is tudósító! – Novemberi felhívás
2011. november 03., csütörtök 16:15

Legyél te is tudósító! – Novemberi felhívás

 

Ismét alkotásra buzdítunk mindenkit! Írjatok, fotózzatok vagy filmezzetek a megadott három téma valamelyikében, és tiétek lehet a Magvető, a Nyitott Könyvműhely és a Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomag vagy egy Nemzeti Színház bérlet!

Tematika: Három emberi jogi téma közül választhatsz, amelyet írásos anyagként, rövidfilmként, és fotóriportként is feldolgozhatsz.

Nevezés: A megadott határidőig juttasd el alkotásaidat a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Minden hónapban három nyertest hirdetünk, de emellett a szerkesztőség által kiválasztott legjobbak mind megjelennek a www.humanamagazin.eu oldalon. Egy jelentkező maximum három alkotást küldhet be egy hónapban.

Ajándék: Minden hónapban a legjobban teljesítő tudósító egy Nemzeti Színház 2011/2012. évadára szóló bérletet nyer, míg a második és harmadik helyezettek egy-egy Magvető, Nyitott Könyvműhely és Park Kiadó kiadványaiból álló könyvcsomagot kapnak.

Formai és szakmai követelmények:

Írásos anyagok:

- minimum 3500 karakter, maximum 10.000 karakter,

- műfajt tekintve előnyt élveznek a publicisztikák és a riport-jellegű írások.

Videós anyagok:

- minimum 90 másodperc, maximum 15 perc terjedelem,
- lehetőleg HD képméretben,
- avi, vagy mov formátumban,
- a videókat kérjük nevezd át a következő módon: név_dátum_filmcíme, azaz pl. kovacsistvan_20110819_civilkent_budapesten.avi.

Fotók:

- jpg formátumban, eredeti méretben (hogy később, magazinban, vagy kiállításon is fel tudjuk használni a képeket),
- a fotókat a megküldött formában használjuk fel, sajnos nem áll módunkban utólagosan szerkeszteni (világosítani, élesíteni, stb.) azokat,
- a fotókat kérjük nevezd át a következő módon: név_dátum_eredetifájlnév, azaz pl. kovacsistvan_20110819_IMG_0311.jpg (ezzel nagyon megkönnyíted a később felhasználást, és biztosan tudni fogjuk, hogy te készítetted).

Jó, ha tudod: a plágiumot egyáltalán nem szeretjük, ellenben ha a nehezebb műfajok közül választasz, és több vélemény bemutatására törekszel, könnyen az élmezőnybe kerülhetsz!

A három téma, amelyek közül választhatsz:

- Láthatatlan emberek

- A személyes szabadságom

- Nemek harca

Az anyagok leadási határideje: 2011. november 29., kedd

Eredményhirdetés: 2011. december 2., péntek

 

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.