Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr - Pető Intézet és Verespatak
2013. szeptember 09., hétfő 00:00

Kontúr - Pető Intézet és Verespatak

Kilátástalan pénzügyi helyzetbe került a mozgássérült gyerekek speciális oktatását végző Pető András Intézet, ami jelenleg havi 20 milliós hiányt termel. Ha meg is kapják a kormánytól a kiegészítő támogatást, akkor is csak rövid időre, maximum egy évre "jutnak levegőhöz", ám a szükséges források harmadát még így is nekik kell majd előteremteniük a jövőben.
Makk Ádámot, a Pető Intézet PR-vezetőjét kérdezzük. És tüntetések kezdődtek a verespataki beruházás kapcsán. A kanadai többségi tulajdonban lévő Rosia Montana Gold Corporation 15 éve vár hatósági engedélyre, hogy Verespatakon megnyithassa Európa legnagyobb külszíni aranybányáját, ahol ciántechnológiás eljárással 300 tonna aranyat és 1600 tonna ezüstöt akar kitermelni. A múlt héten a bukaresti kormány törvénytervezetet fogadott el a beruházóval kötendő új megállapodásról, amely növelné az állam részesedését a majdani haszonból, és nemzeti fontosságú közhasznú projektnek nyilvánítaná a verespataki beruházást. Vendégünk volt Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyi anyag és ipari szennyezési szakértője.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.