Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr - Borul a bili: felzárkózás vagy elzárkózás?
2013. július 15., hétfő 00:00

Kontúr - Borul a bili: felzárkózás vagy elzárkózás?

segregationKiborult a bili a kormány Antiszegregációs kerekasztalánál, mert a civil szakemberek szerint, a kirakatba szánt egyeztetések során  a kormányzat semmit nem tesz a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért. A feszült helyzetről Dr. Heindl Pétert kérdezzük, aki egy alsószentártoni, a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásával foglalkozó tanodában dolgozik és elsőként hagyta ott az egyeztetéseket.

És folytatjuk tovább a civilekkel, akik 2012-ben a Roma Évtized Titkárság felkérésére monitorozták a kormány Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiájának megvalósulását, különös tekintettel a romákat érintő szakpolitikákra. A jelentés készitői megállapításaikat személyes interjúkra, dokumentumelemzésre, valamint civil konzultációkra alapozták; ez utóbbiak roma és pro-roma szervezetek, önkormányzatok, valamint roma nemzetiségi önkormányzatok politikai képviselőinek részvételével zajlottak. Lássuk, hol is tartunk a lakhatás, egészségügy, oktatáspolitika és állampolgári jogok terén!

Vendégeink a civil jelentés készitői:

- Teller Nóra kutatásvezető (Városkutatás Kft)

- Somogyi Eszter (Városkutatás Kft))

- Dr. Heindl Péter, jogász, pedagógus

 

Kontúr - itt újra.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.