Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr - Jelentések bűvöletében - a lakhatási szegénység és az emberi jogok
2013. június 03., hétfő 00:00

Kontúr - Jelentések bűvöletében - a lakhatási szegénység és az emberi jogok

Két jelentéssel is foglalkozunk a mai adásban. Kezdjük a lakhatási szegénységgel, ugyanis a Habitat for Humanity Magyarország legfrissebb lakhatási jelentése szerint több százezer családnak bizonytalan a lakhatása ma Magyarországon.

Az okokról, a megoldási lehetőségekről és a szakpolitikai környezetről a szervezet igazgatójával, Szekér Andrással, Hegedüs Józseffel, a Városkutatás Kft. igazgatójával és Horváth Verával, a Városkutatás Kft. munkatársával beszélgetünk

Az adás második felében pedig az Amnesty International Éves Jelentéséről beszélgetünk, arról, hogyan alakult az emberi jogi helyzet 159 országban, 5 régióban 2012-ben.Lesz nemzetközi kitekintés, sziriai helyzetelemzés, menekültekkel kapcsolatos kérdések, és persze a magyarországi diszkrimináció helyzetének vizsgálata.Vendégünk a stúdióban Gárdos Tódor, az Amnesty International Magyarország kampánykoordinátora.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.