Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr - Semmi ok a pánikra - az abortuszvitáról
2013. március 10., vasárnap 23:00

Kontúr - Semmi ok a pánikra - az abortuszvitáról

pillA hétfői Kontúrban: "Azt is megértem, ha nem vagy kész rám, de inkább adj örökbe, hadd éljek!" - Újra láthatók Budapest utcáin ezek az abortuszellenes plakátok, amelyek uniós forrásokból történt finanszírozása másfél éve botrányt okoztak. Közben elindult a magzati élet védelmében az "Egy közülünk" uniós polgári kezdeményezés, amelyet az Országgyűlés több képviselője is támogat.

Az Országgyűlés ma szavaz az Alaptörvény negyedik módosításáról, de Gulyás Gergely a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint semmi ok a pánikra és fel sem merülhet az abortuszszabályozás szigorítása. Ennek fényében külön érdekes, hogy az abortusztabletta elérése gyakorlatilag megszűnt Magyarországon. Civil jogvédők kontra magzatvédők és egy bejelentkezés az ENSZ Nőjogi Bizottságából.

Vendégeink:

-          Bence Rita, Társaság a szabadságjogokért

-          Kuszin Gábor, pszichológus - PATENT Jogvédő Egyesület

-          dr. Téglásy Imre, ALFA Magzatvédő Szövetség vezetője

-          Frivaldszky Edit, Együtt az Életért Egyesület elnöke, aki a héten az ENSZ Nőjogi Bizottságának ülésén vesz részt.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.