Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr - Újvidék–Újlipót–Tel-Aviv tengely és a 7. kerület
2013. január 27., vasárnap 23:00

Kontúr - Újvidék–Újlipót–Tel-Aviv tengely és a 7. kerület

izraelIzraeli előrehozott választások: milyenek a koalíciós lehetőségek, kiknek kedvez a jelenlegi helyzet és mi várható a közeljövőben – Ciszjordánia, Szíria, Irán, USA, forrongó Közel-Kelet vagy két államos béke lehetősége a palesztinokkal? Vendégünk Gadó János, a Szombat szerkesztője és Breuer Péter, külpolitikai szakértő.

Majd jön Erzsébetváros, ahol „a közösségi együttélés, a békés egymás mellett élés alapvető feltétele, alapvető szabálya a képviselő-testület által elfogadott rendeletek betartása és betartatása.” A polgármester hatóság lesz, és 150 ezer forintos bírságokat szabhat ki a hajléktalanokra, az utcán italozókra vagy épp a galambokat etető nénikre, mert „a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes” a magatartásuk. Vendégünk Dr. Csanádi Gábor, szociológus, az ELTE TÁTK Városi és Regionális Kutatások Központ vezetője - Átváltozóban c. kötet egyik szerzője.

Itt újra meghallgatható.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.