Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr - Egyébként jól vagyok. - Vendégünk Ungvári Tamás
2012. december 11., kedd 13:39

Kontúr - Egyébként jól vagyok. - Vendégünk Ungvári Tamás

ungvari"A sóvárgó múltidézés nem ítélkezik, elfogadja a múltat, ahogyan az megtörtént, s azzal minden édességét megsemmisíti. Én azonban nem szeretném utólagos bölcsességgel megállapítani, hogyan kellett volna élni. Biztosan nem úgy, ahogyan én megéltem, de nem is így, ahogyan éveim tornyából látnám. Az én életem változatlanul: feladat." Kontúr, itt újra.

A Kontúr mai vendége besorolhatatlan ember. Mindig is az volt - írják róla: "Valahogy nem illett bele a rendszerbe. Annak ellenére például, hogy máig 125 regényt és színdarabot fordított, több tucat könyvet, több száz tanulmányt és cikket írt, nem tűnt soha könyvmoly filosznak. Ahhoz valahogy túl jó szabásúak voltak a zakói, elegánsak a szemüvegei, túl csinosak voltak körülötte a nők." Ungvári Tamás író-műfordító-kritikus-irodalomtörténésszel beszélgetünk Az életem enciklopédiája c. kötete kapcsán életről, feledésről, elengedésről, emlékekről és álmokról.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.