Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr - "Biztonság, törvényesség és élhető körülmények" a hajléktalanellátásban
2012. december 04., kedd 00:00

Kontúr - "Biztonság, törvényesség és élhető körülmények" a hajléktalanellátásban

kozlemenyABNovemberben már öten fagytak meg közterületen, és az igazi hideg még csak most jön. Amíg New Yorkban egy hajléktalannak cipőt vásárló rendőrtiszt lett az internetezők új hőse, nálunk  dacára az Alkotmánybíróság határozatának, a miniszterelnök akár még Alaptörvényt is módosítana, csak hogy "az önkormányzatok úgy dönthessenek, közterületeiken ne élhessenek életvitelszerűen hajléktalanok."

Közben másodfokon megkapta a működési engedélyt a XIII. kerületi Szabolcs utcai hajléktalangondozó központ, ami a főpolgármester egyik megoldási pillére a "hajléktalankérdésre adott hatékony" válaszok közül. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerint pedig nem lesz férőhelyhiány a fővárosi hajléktalanszállásokon idén télen. Tehát minden a legnagyobb rendben? Vendégünk Aknai Zoltán, Menhely Alapítvány igazgatója és  Misetics Bálint, a Város Mindenkié Csoport munkatársa.

Kontúr itt újrahallgatható.

 

foto: avarosmindenkie.blog.hu

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.