Back Ön itt van: Programok Kontúr 2012.10.01. Kontúr - Tévúton vagy félúton jár az egészségügy?
2012. október 02., kedd 00:00

2012.10.01. Kontúr - Tévúton vagy félúton jár az egészségügy?

healthcareAz elmúlt kormányzati ciklusokban kilátástalannak érezték az ágazatban dolgozók a helyzetüket, ezért nagy várakozással fogadták az Orbán-kormányt, ám minden eddiginél nagyobbat csalódtak, fogalmazták meg a résztvevők a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) szeptemberi plenáris ülésén.Az egészségügyi reformról, az ésszerűségről, forráselosztásról Sinkó Eszter egészségügyi közgazdásszal, miniszteri tanácsadóval és Cser Ágnessel, az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnökével beszélgettünk. Kontúr - újrahallgatásra.

Valamint a témához szorosan kapcsolódó rokkantsági felülvizsgálatok eredményeiről, hatásairól Hegedűs Lajost, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnökét kérdezzük, aki számtalanszor emelte fel szavát az egyesületük szerint méltánytalan eljárás ellen. Valóban megalázó a rokkantsági felülvizsgálat? Reményeink szerint erre a kérdésre dr. Székely Ildikó, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Orvosi Módszertani Ellenőrzési Igazgatóságának vezetője adja meg a választ.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.