Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr 2012.09.17. - Jövő nemzedékek. Védtelenül?
2012. szeptember 17., hétfő 00:00

Kontúr 2012.09.17. - Jövő nemzedékek. Védtelenül?

hopeVannak olyanok, akiknek a szava nem hallatszik elég messzire. Az egyszerű polgár, ha az adataival bűvészkednek. A kisebbségek. Az iskolások. Mégsem maradnak jogfosztottak, nem hagyjuk őket magukra, hanem kijelölünk valakit, aki helyettük, a nevükben szól. Kontúr hétfőn.

Aki képviseli őket, az érdekeiket, a véleményüket, és akinek a szavára odafigyelünk. Kell tehát olyasvalaki is, aki a nem-létezők, a majdaniak, a jövő generációk helyett emeli fel a szavát, aki ránk szól, ha nekiállunk kibontani a főfalat. Aki figyelmeztet minket, hogy nem prédálhatunk fel mindent, hogy a ház nem csak a miénk, örökül kell hagynunk utódainkra. Mielőtt végképp kilakoltatnánk mindannyiukat.

Vendégünk volt: Dr. Fülöp Sándor, a Jövő Nemzedékek volt Országgyűlési Biztosa

Beszélgettünk az ombudsmani tisztségéről, az eredményekről, veszteségekről, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal átszervezéséről és a jogérvényesítés és -védelem aktuális kérdéseiről.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.