Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr 2012.05.28. - Erőszak Szíriában/Tükör a társadalomról
2012. máj. 28., hétfő 17:42

Kontúr 2012.05.28. - Erőszak Szíriában/Tükör a társadalomról

syriaTiltakozás hullámot váltott ki a hétvégén a pénteki mészárlás a szíriai Homsz tartományban lévő Hulában, ahol a Szíriai Emberi jogi Megfigyelő szervezet összesítése szerint 114 áldozatot, köztük 32 gyerek halálát követelte az erőszak. Mit tehet és tesz a nemzetközi közösség? Második blokkunkban pedig a kortárs irodalom társadalmi szerepéről beszélgettünk.  Kontúr, itt újra.

16.30-17.15: Több mint 13 ezren, jobbára polgári személyek haltak meg a szíriai erőszakban, amely tavaly március közepén kezdődött a Bassár el-Aszad elnök rendszerével szembeni tüntetésekkel. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa fokozhatja a nyomást az elkövetkező napokban Szíriára, miután a nemzetközi közösség élesen tiltakozik a több mint száz áldozatot, köztük 32 gyerek halálát is követelő hulai mészárlás miatt. Az elkövetkező hét nagy diplomáciai kérdése, hogy változnak-e az erőviszonyok az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amely eddig az orosz és kínai ellenkezés miatt nem tudott érdemben fellépni a szíriai vérengzések leállítására. Vendégeink Lattmann Tamás, nemzetközi jogász és Csákány Tibor, újságíró.


17.15-18.00: Idén június 7- 11. között rendezik meg a 83. Ünnepi Könyvhetet, a magyar irodalom és a minőségi könyvkiadás egész Európában páratlan hagyományú rendezvényét. A több mint nyolc évtizedes múltra visszatekintő könyvünnep hagyományosan a magyar irodalom, jelesül a kortárs írók seregszemléje. Hogyan jelenik meg a társadalomkritika kortárs szerzőink műveiben? Milyen tükröt tartanak elénk a Nibelung-lakópark szereplői vagy az Ahol megszakad kötetének versei? Vendégünk Závada Péter és Térey János, kortárs szerzők.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.