Back Ön itt van: Programok Kontúr Kontúr 2012.05.07. Evés zavarok – Segély utalványban?
2012. máj. 06., vasárnap 20:00

Kontúr 2012.05.07. Evés zavarok – Segély utalványban?

merlegMi áll az evészavarok hátterében? Hogyan lehet kezelni a betegséget és kinek a felelőssége időben felfedezni a testkép zavarra utaló jeleket? Miért éri meg jobban utalványban helyettesíteni a segélyek egy részét és hogyan függ ez össze a szegények stigmatizációjával? Kinek jelent mindez nagy üzeletet és hogyan tiltakozhatunk, ha nem értünk egyet? Ezekre a kérdésekre is kerestük a hétfői Kontúr adásában a választ, a Tilos rádióban.

16.30-17.15: Az anorexia nervosa korunk egyik legrejtélyesebb és legveszélyesebb pszichés betegsége. A betegségnek – 10 éves utánkövetéses vizsgálatok alapján – még ma is 7-9 % a mortalitása. Egy lány számára lehet az önmegvalósítás kóros formája. Lehet lázadás a női szerepek ellen, és lehet lázadás a szülői akarattal szemben. Mi áll a betegség hátterében? Vendégünk: Varga Márta, pszichológus

17.15-18.00: Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár szerint a szegénységben élő családoknak segítségre van szükségük abban, hogy okos döntéseket hozzanak a pénzük elköltésével kapcsolatban. Az államtitkár továbbá úgy véli, hogy az ország adófizető állampolgárai jogosan aggódnak befizetett adójuk helyes felhasználása miatt, s ezen aggodalom egyik kiváltója a segélyekre fordított költségvetési pénzek elkótyavetyélése. Megoldás a segély helyett utalvány?

 Vendégeink:

  • Márton Izabella, Magyar Szegénységellenes Hálózat
  • Bass László v. Farkas Zsombor, Gyerekesély Egyesület

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.