Back Ön itt van: Minden Programok Globális Generáció műhelymunkák
2010. augusztus 30., hétfő 14:47

Globális Generáció műhelymunkák

MEGHÍVÓ

A Globális Generáció című projekt műhelymunkáira

Köztudott, hogy ha egy békát forró vízbe dobnak, nyomban kiugrik, de ha hideg vízbe teszik és felforralják, megfő. A fél évszázadnyi tapasztalattal rendelkezőknek nagyobb esélyük van észlelni az észrevétlenül lopakodó fenyegető megatrendeket.

A BOCS Alapítvány képzést és tapasztalatcsere lehetőséget kínál tapasztalt (ötvenes-hatvanas éveikben járó) érdeklődőknek, akik szeretnék jobban megérteni, milyen hatással vannak mindennapi életünkre a globális problémák.


Néhány szó a projektről:

A projekt időtartama 3 év (2010-2012), mely alatt három ország (Németország, Ausztria és Magyarország) különböző szervezetei, valamint Dél-Afrika vállalta, hogy szorosan együttműködve lehetőséget nyújtanak az 50 év felettieknek, hogy tapasztalatot cseréljenek évente 5 ún. workshop (műhelymunka) keretén belül. Ezen felül multiplikátor-képzésben vehet részt minden érdeklődő, akik vezető, döntéshozó pozícióban vannak, illetve másokat tanítanak.

A projekt résztvevői minden évben egy meghatározott témát dolgoznak fel.

A 2010-es év témája: (Hideg)háború, béke, (köz)biztonság

A projekt célja: a hasonló korosztályba tartozó emberek új kapcsolatokat alakítsanak ki, a társadalom és a környezet jelenkori problémáit megismerve hatékonyabban tudjanak válaszolni a globalizáció kihívásaira, és felismerjék, mit tehetnek ők maguk a saját lakóhelyükön és közösségeikben.

A program során a résztvevők számára lehetőség nyílik arra, hogy tapasztalataikat, élményeiket, ismereteiket megoszthassák egymással, mi több, közvetett módon a fiatalabb generációkkal. A programok során összegyűjtött információkból és fotókból utazó kiállítás, valamint kiadvány készül magyar, angol és német nyelven, amely elérhető lesz nyomtatott formában, illetve az Interneten is.

A további műhelykonferenciák tervezett helyszíne Budapest, amely a jelentkezők igényétől, lakóhelyétől függően módosulhat. A találkozókon a jelentkezők közül kiválasztott 20-25 fő vehet részt, akiknek ebédet és vacsorát, igény szerint szállást és reggelit is biztosítunk.

A műhelymunkákon való részvétel ingyenes.


A workshopok időpontjai:

2010. október 8-10.
2010. október 20-22.
2010. október 23-24. (multiplikátorok képzése)
2010. november 5-7.

Az október 8-10 között megrendezésre kerülő találkozó helyi szakértők bevonásával fog lezajlani, fókuszban a résztvevők személyes tapasztalatai lesznek.

Az alkalom központi kérdése: hogyan lehetnének aktívak, milyen intézményekben, együttműködésekben, csoportokban – a saját környezetükben?

 

Az október 20-22-ig tartó alkalomra külföldi vendégek (szakértők) kapnak meghívást Németországból és Dél-Afrikából, akik saját hazájukban idősebb emberekkel foglalkoznak. Elmondják tapasztalataikat, beszélnek a munkájukról és a szervezetükről. A találkozó során nagy hangsúly helyeződik a Milleniumi Fejlesztési Célokra is. Végül pedig sor kerül a jövőbeli együttműködés megtervezésére és a projektek összekapcsolására.

A konferenciát az összes résztvevő közül kiválasztott 15 ember kétnapos továbbképzése követi (multiplikátor-képzés, október 23-24.), amely során bővíthetik ismereteiket és elsajátíthatnak újakat, főként az előzőekben megszerzett ismeretek továbbadásának módjairól, módszereiről.

Az év ötödik, egyben zárókonferenciája november 5-7-ig lesz megtartva, amelyen lehetőség nyílik az elmúlt év alkalmainak kiértékelésére, valamint kidolgozni a további együttműködés részleteit. Központba kerül a vándorkiállítás, melyet a résztvevők maguk alkothatnak meg az év során készített képek, piszkozatok, filmek, történetek, stb. felhasználásával.

Amennyiben szeretne többet megtudni a programról, látogasson el a http://bocs.eu illetve a http://global-generation.org/ug weboldalakra.


Kapcsolattartó:

Tóka Melitta
BOCS Alapítvány
+36-30-7568821
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.