Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Sajtóközlemények Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 2014
2014. november 08., szombat 18:38

Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 2014

 

2014. november 11-én 11. alkalommal jelentkezik a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amely idén is rengeteg érdekes filmmel és témával várja az érdeklődőket. Idén mintegy 62 film érkezik 26 országból a fesztiválra.

Friss, kreatív dokumentumfilmeket láthatunk a világ minden tájáról: belorusz alternatív színházról, iráni mullahokról, ruandai focistákról, amerikai hajléktalanokról, ukrán forradalmárokról, eritreai menekültekről, csehszlovák terroristákról, vándorló magyarokról. Dokumentumfilmek, beszélgetések az emberi jogokról, szakértők, diákvetítések és rengeteg izgalmas program várja idén is az érdeklődőket.

A Verzió immár tíz éve hirdeti a nyitott társadalom, a demokrácia és a tolerancia fontosságát a kreatív dokumentumfilmezés bőséges terméséből szemezgetve. A Verzió egy olyan új fórumot teremtett, ahol a filmeket, a különféle témákat más és más szemszögből és értelmezésben vizsgálhatjuk kreatív és kritikus módon. A dokumentumfilmek és az emberi jogok iránti elkötelezettségünkből fakadóan, és az OSA Archívum nélkülözhetetlen intézményi támogatásával a Verzió továbbra is a filmek nyelvén szólal fel az emberi jogokért. 

AZ IDEI PROGRAM AZ ALÁBBI SZEKCIÓKBÓL ÁLL:

Nemzetközi panoráma – válogatás a legfrissebb kreatív dokumentumfilmek legjavából a világ minden tájáról.

Magyar panoráma – emberek, arcok, sorsok: társadalmi körkép Magyarországról.

Digitális generáció – amely azt vizsgálja, hogyan befolyásolja életünket a digitális fejlődés valamint a korlátlan internet hozzáférés.

Hol a Magyar? – a világ különböző helyein élő magyarok életét veszi górcső alá.

Reaktív állampolgár – az atomenergia társadalmi költségeiről.

Tiltakozók – villámkörkép a világban zajló cenzúra, elnyomás- és korrupcióellenes tiltakozásokról.

Fókuszban India – a mai indiai társadalom ellentmondásait tárja fel és kreatív módon használja a filmet a változások előindítására és dokumentálására.

Helsinki 25 – a Magyar Helsinki Bizottság 25. születésnapját ünnepli a migrációról, cenzúráról, etnikai diszkriminációról készült filmekkel és beszélgetésekkel, valamint a kelet-európai rendszerváltás történetének és örökségének megvitatásával.

Verzio DocLab – Workshop filmeseknek, producereknek és a közönség érdeklődő tagjainak arról, hogy milyen az a dokumentumfilm, amely nem csak a hazai közönség figyelmére tarthat igényt, Stefano Tealdi szervezésében és vezetésével.

DunaDOCK MasterClass – a sorozat lehetőséget kínál, hogy elmerüljünk a filmkészítés rejtelmeiben olyan díjazott filmesek segítségével, mint Kerekes Péter, Petra Lataster Czisch, Peter Lataster és Gerő Marcell.

A legjobb filmnek járó díjat idén is a közönség adja; a legtöbb szavazatot kapott film 1.000 dollárban (USA) részesül.

Időpont: Budapest, 2014. november 11-16.

Helyszínek: Toldi Mozi Budapest, V., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38., tel.: 472 0397, Művész Mozi Budapest, VI., Teréz krt. 30. tel.: 459-5050, Cirko-Gejzír Mozi Budapest, V., Balassi Bálint u. 15-17., tel.: 269-1915, Kino Budapest, XIII, Szent István krt. tel.: 224-5600, OSA Archívum Budapest, V., Arany J. u. 32., tel.: 327-3250

Fesztiválbérlet: 4500 Ft November 10-ig; 5000 Ft November 11-től, jegyek: 900 Ft.

Bérlet vásárolható november 3-tól a Toldi és a Művész mozi jegypénztárában. www.verzio.org Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A 11. Verzió Fesztivált a Verzió Film Alapítvány és az OSA Archívum szervezi.

 Kép: Verzió Facebook-oldala (EUROMAIDAN. ROUGH CUT)

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.