Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Sajtóközlemények Víg végnapjaink fesztivál - ennyit hagytak - Búcsú az Erzsébet tértől
2012. január 26., csütörtök 14:41

Víg végnapjaink fesztivál - ennyit hagytak - Búcsú az Erzsébet tértől

 

A 2002-ben pályázat útján megbízott Gödör Klub közpénzek nélkül, önfenntartóan és non-profit módon működött és kulturális értékeket támogatott, egy összművészeti és közéleti agora volt. Kilenc év után most két hét alatt kell távoznunk. A döntést pályázat nem előzte meg, indoklás azóta sem kísérte.
Bár az eljárást tisztességtelennek és jogszerűtlennek tartjuk, úgy döntöttünk, a kilenc évhez méltó módon egy utolsó összművészeti fesztivállal búcsúzunk a közönségünktől és a helytől.


Víg Végnapjaink fesztivált először 2005-ben szerveztünk, mikor úgy tűnt, búcsúznunk kell az Erzsébet tértől. Akkor a jogállami keretek betartatásával sikerült megőrizni a kulturális központ politikai és gazdasági függetlenségét. Ahogy akkor, most is petícióval tiltakozunk: http://godorklub.hu/peticio és fesztiválozunk.

A fesztivál részletes programja:
Január 29.(vasárnap):
15.00: "Vaku villan"- csoportkép - közös fotó a közönséggel
15.30-tól estig: Gödör Emlékkönyv, Korai Ütősök
17.00: Örömóda (Hámori Gabi, Gryllus Dorka, Parti Nagy Lajos, Weyer Balázs, Bodó Balázs, Molnár Péter, Pelsőczy Réka + színészek a Katona József Színházból, ...)
18.00 koncertek: Karaván Família, „Én meg az Ének-Bérczesi Róbert”, Bródy János, Dévényi Ádám, ef Zámbó Happy Dead Band, Kettős Tamás és a Vadszamarak, Óperentzia, Müller Péter Sziámi és Takáts Eszter, colorStar, Malacka és a Tahó, Balaton koncert, vendégek: Menyhárt Jenő, Másik János, Őz Zsolt, Vida Tóni Tordas Rádió Party.
előadások: FÜGE Produkció és a VÁDLI Alkalmi Színházi Társulás: Székely János: Caligula helytartója (részletek), Zadam Társulat: I'm pro.
kiállítás: Rajk László: Hiányzó hős

Január 30. (hétfő)
18.00: koncertek: ANEZ, Frenk, Szilvási Gipsy Folk Band, Jazzékiel, Romano Drom, Hobo és Bandája, Pál Utcai Fiúk, Alba Hyseni Project, Bardo, Beat Dis, The Carbonfools, Dj Viki
előadások: Garangaray Dance Company: ArTeRrOr, Grecsó Zoltán: A magyar ugaron
kiállítás: Rajk László: Hiányzó hős

Január 31. (kedd)
19.00: A Gödör Klub logó távozik az Erzsébet térről, kíséri Dávid Yengibarjan, Vázsonyi János és Said Tichiti


Minden program INGYENES!
http://godorklub.hu/

Petíció

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.