Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Regisztrálj már most a Kutatók Éjszakája programjaira!
2010. szeptember 09., csütörtök 12:15

Napi ajánló - Regisztrálj már most a Kutatók Éjszakája programjaira!

Négyezernél több látogatót várnak szeptember 24-én a Kutatók éjszakáján - lesznek hadirobotok, rendeznek tudományos blogtalálkozót, az érdeklődők foglalkozhatnak élményközpontú matematikával is. Az eseményekre, amelyeknek 23 város 28 intézménye ad otthont, szerdától lehet regisztrálni. résztvevők kvantummechanikával és viszkozitással, szupravezetéssel és populációdinamikával ismerkedhetnek, de foglalkozhatnak funkcionális nanorészecskékkel is. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen ismét kinyílik a Nukleáris Technikai Intézet oktatólaborja, és az érdeklődők láthatnak egy mini atomreaktort. A Millenárison a dobolás ritmikáját értelmezik elméleti síkon közös dobolás során.

 Az idén különleges vetélkedőre is sor kerül. A Legyen Ön is tudós! elnevezésű játék négy párhuzamos helyszínen zajlik majd: Debrecen, Gödöllő, Győr és Miskolc legjobbjai mérik össze erejüket a Kutatók éjszakáján, élő online kapcsolásban az egyes egyetemek honlapjain. A részvételhez nem kell mást tenni, mint kitölteni a Kutatók éjszakája honlapján található tesztet.

Forrás: MTI

A rendezvény honlapja: itt!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.