Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Pszichiátriai tárlat a Pólus Centerben
2010. augusztus 24., kedd 10:12

Napi ajánló - Pszichiátriai tárlat a Pólus Centerben

Lipcse és Párizs után hazánkba is megérkezett a pszichiátria területén történő, emberi jogi problémákat is feszegető kiállítás. A pszichiátriára a nagyközönség ugyanis még ma is úgy tekint, mint olyan tudományra, amely az emberek mentális problémáira nyújt gyógymódot. Azonban a terület múltjáról és valódi eredményeiről kevesen tudnak konkrétumokat.

Az esemény az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány szervezésében valósul meg, amelynek fő célkitűzése, hogy felderítse, és kivizsgálja az embereket ért jogi sérelmeket. A kutatásaik során feltárt túlkapásokat az esemény keretében szeretnék a nagyközönség elé tárni.

Az interaktív kiállítás egészen a kezdetektől, eredeti dokumentumokon és fényképeken keresztül mutatja be a visszaélések hátterében meghúzódó gazdasági érdekeket. A tárlat, amelyet évente több mint 30-40 000 látogató tekint meg, 2006 óta járja Európát.

 

Helyszín: Pólus Center                                                                                                                                                                                                                                                                                         Időpont: augusztus 23  - szeptember 5.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.