Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Napi ajánló Napi ajánló - Savuot a Bálint Házban
2011. máj. 24., kedd 12:06

Napi ajánló - Savuot a Bálint Házban

Minden évben Savuot ünnepekor az éjszakát a tanulásnak szenteljünk a Bálint Házban: több sávban szervezünk előadásokat, beszélgetéseket, felpörgetős programokat. Hogy miért tesszük mindezt? Az éjjeli tanulással megjavítunk valamit: így tesszük jóvá mi zsidók, hogy a hagyomány szerint a Tóraadás éjjelén nem vártuk ébren a Tórát. De szimbolikus jelentősége is van: arról szól, hogy a dolgok megjavíthatóak, jobbá tehetőek.

A Tikun Olam (a világ megjavítása) jegyében a zsidó értékrendnek és életnek szerves része a társadalmi felelősségvállalás. Felkért előadóink a társadalom hátrányos helyzetben lévő csoportjainak, tagjainak életével, lehetőségeivel, és a róluk való gondolkodással kapcsolatos megjavítani valókra kérdeznek rá, a módokra, példákra, amelyekkel szebbé, jobbá tehetjük az életet mindannyiunknak. Idén először angol nyelvű sávval is várjuk az érdeklődőket!

Az este 21.30-kor kezdődik a Tanéjnyitóval, ekkor mindenki átveheti Tórarendjét, és 22.00-kor megkezdheti tanulmányait bármely sáv első előadásán! Az utolsó program hajnali 4.00-kor ér véget.

A Humana magazin is bemutatkozik a program keretében, 01:15-kor keressetek minket a Maceszgombóc teremben, ahol témánk mi is lehetne más, mint az emberi jogok és a média a fiatalok szemszögéből.

45 perc alatt az érdeklődők megismerhetik Magyarország jelenleg egyetlen fiataloktól az örök fiataloknak szóló emberi jogi kiadványának történetét. Honnan indult a Humana magazin, miért van rá szükség és milyen új alternatív utat képvisel a mai médiumok között? A magazin munkatársai személyesen mesélnek a lap létrehozásáról, a magazin kiadása melletti sokszínű tevékenységeikről, mindennapos tapasztalataikról.
Kertész Anna - Humana Magazin alapító-főszerkesztője
Sós Eszter - A Humana Magazin főszerkesztő-helyettese
Belák Balázs - A Humana Magazin layout tervezője
Kövesi Ágnes - Újságíró, emberi jogi aktivista, a Humana önkéntese

Kérdezni ér, várunk mindenkit!

Bővebben itt.

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.