Back Ön itt van: Hírek Hírek itthonról Humana Hírek A bűnbakok hallgatnak - Lapszámbemutató slam poetryvel
2013. január 09., szerda 03:03

A bűnbakok hallgatnak - Lapszámbemutató slam poetryvel

bunbak feature

A Humana magazin rendhagyó lapszámbemutatója slam poetryvel január 18-án, 19 órai kezdettel a Bálint Házban (VI. Révay u. 16.).

Vitted már el más helyett a balhét? Ültél csendben, miközben beszélgetőtársad szidta a szingli nőket, mert miattuk nem lesz nyugdíja, a kutyatartókat, mert miattuk szaros a város, a cigányokat, mert "mindannyian tudjuk", hogy képtelenek a közösségi normák szerint élni, a hajléktalanokat, mert ők döntöttek úgy, hogy az utcán akarnak élni?


Fáradtál már el miközben azt próbáltad elmagyarázni, hogy nem minden szenvedélybeteg bűnös, hogy a stigma nem megoldás, hogy a homoszexualitás nem betegség, hogy a mélyszegénység nem konstans állapot és hogy a tehetség nem bőrszínhez kötött?
 
 
És észrevetted, milyen ügyesen alakítják a politikusok a közbeszédet, és ez hogyan formálja át azt a képet, ahogyan a hátrányos, önmagukért nehezebben kiállni képes csoportokról gondolkodunk?

Szégyelled magad helyettük is?
 
 
Január 18-án megszólalnak a bűnbakok.
 
 
19-20 óra: Három gondolatébresztő előadásban ismerheted meg a szociális szférát érintő átszervezések hatásait, a kultúrkampf kiábrándult csataterét és kaphatsz egy kis betekintést a politikai bűnbakképzés mechanizmusába.
 
 
Bugarszki Zsolt szociálpolitikus és szociális munkás, 1994 óta dolgozik mentális problémával élő emberekkel. A Szimpla csoport alapítója, és hiszi, hogy a segítés a képessé tevésről, a bátorításról, a közösségekről, az emberi kapcsolatokról szól és legkevésbé sem a büntetőpolitikáról. Mire jó a szegények és fogyatékosok megalázása? Hol akadt el a segítő szakma és hogyan válnak a leginkább kiszolgáltatott emberek az elemi indulatok céltábláivá?
 
 
Ceglédi Zoltán politikai elemző, fő szakterülete a politikai kommunikáció és PR. Pontosan tudja, mivel lehet eladni egy eszmét és hogyan kell beszédet, kampányt, politikust felépíteni, hogy a szavaknak higgyünk, ne csak a tetteknek. Előadásán keresztül mi is megismerhetjük, milyen előnyökhöz juthat, aki a bűnbakteremtéssel károkat okoz a társadalmi szolidaritásban.

 

Pacsika Márton a Szabad Művészektől, olyan művészeti egyetemi hallgatók és oktatók, művészek, művészettörténészek, esztéták, kurátorok és civilek szabad csoportosulása, akik a magyar kultúra függetlenségének és szabadságának helyreállítását követelik. A Szabad Művészek nem személyekkel szemben, vagy személyek mellett, hanem a magyar kultúrát érintő káros folyamatok ellen demonstrálnak.20-22 óra:
Bűnbak Spoken Word, hangszerrel kísérve, ami az utca nyelvén szól aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. A pécsi slam poetry szcéna néhány képviselőjével: Fata Dani, Kövér András ’Kövi’, Tengler Gergely ’TG’, Tonte Renáta.

 

És közben természetesen forgathatod, lapozhatod, olvashatod, majd haza is viheted a legújabb Humana magazint, ami az alábbi témákat is érinti:

  • Kik az ideális bűnbakok?
  • A büntetőjog a legnagyobb erőszak? - Fleck Zoltánt kérdeztük
  • A drogpolitika vesztesei
  • Rendészeti kérdés vagy szociális? Gondolatok a hajléktalanpolitikáról Vecsei Miklóssal
  • Dr.Ámbédkar: Lehetőségek a lehetetlenben
  • Vétkesek közt cinkos, aki néma? - Ferge Zsuzsával beszélgettünk

és még sok-sok aktuális kérdés a gyűlöletbeszédről, kulturkampfról és politikáról immár 44 oldalon keresztül.

 

Mindenkit szeretettel várunk, a belépés ingyenes!

de köszönjük, ha jelzed részvételi szándékod itt:Facebook esemény

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

Elfogadva és kihirdetve az ENSZ Közgyűlésének 217 A (III) határozata alapján, 1948. december 10-én.

A 30 pontból álló Nyilatkozat az élet minden területét felölelő jogokról és szabadságjogokról szól. Elolvashatjátok és megismerhetitek oldalunkon.

Bővebben…

© 2009-2013 Humana Egyesület

humana logo

Impresszum

Creative Commons Licenc

A weboldalt Belák Balázs készítette.